FAQ

Is er nog iets onduidelijk voor je? Hier vind je de meest gestelde vragen die ik eerder heb ontvangen van ouders. Heb je na het lezen van deze vragen en antwoorden nog vragen, neem contact met me op en ik beantwoord jouw vraag zo snel mogelijk. 

Ik geef advies over de de slaap van kinderen. We gaan hierin opzoek naar de oorzaak van het ‘ slaapprobleem’.  
Ik bied een telefonisch consult aan als er alleen wat bijsturing nodig is.
Is slapen op het moment zo’n uitdaging dat zowel de dutjes als de nachten onrustig zijn? Dan kies je het beste voor een slaaptraject. Hierbij gaan we samen of zelfstandig aan de slag. Ik stel een slaapplan op en deze kun je gaan toepassen op de slaap van je kindje. 

Ik kan je helpen met verschillende ‘problemen’. We gaan je kindje nieuwe vaardigheden aanleren die hij of zij nu nog moeilijk vindt. Zoals;

– ’s Nachts wakker worden 
– Vroeg in de ochtend wakker worden 
– Strijd bij bedtijd 
– Het overschakelen van ledikant naar bed 
-Overgangen van dutjes 
-Korte of niet bestaande dutjes 
-Slaaptraining 
And so on..

Yes! Na tijden van Corona gaat tegenwoordig alles online. Of je nu woont op de Bahama’s (I wish) of in Trutjeshoek (bestaat, Google maar) ik kan je helpen aan meer slaap. Het consult gaat via videobellen of telefonisch en later hebben we contact via de mail en/of Whatsapp. 

Nadat je het intake formulier hebt ingevuld en verstuurd plannen we een consult. In dit consult bekijken we samen waarom je kindje moeilijk slaapt. We kijken onder meer naar de slaapomgeving, omgevingsfactoren en het ritme van je kindje.
Ik geef je tips & tricks mee om alvast een start te maken met het eventueel veranderen van gewoonten. 
Ik maak een helder en duidelijk slaapplan voor je en afhankelijk van jouw keuze ga je zelfstandig of met mijn hulp aan de slag. 

Slaapcoaching werkt als je consistent bent en je volledig inzet om met mijn adviezen aan de slag te gaan. Verandering van gedrag geeft weerstand en kost gemiddeld 21 dagen. Maar als je echt 100% achter het plan staat en consistent bent, verwacht ik dat er al veel kan veranderen binnen een week. Maar geef het toch wel 2 weken de tijd.

Vanaf 4 maanden begint er een vast 24-uurs ritme te ontstaan, dit is een perfect moment om officieel met slaaptraining te starten. Zelf moet je ook klaar zijn voor twee weken slaaptraining. Consistent zijn is key, dus het is belangrijk dat je er zelf 100% achterstaat.

Ik werk met verschillende, succesvolle methodes, waardoor er voor elk gezin een methode is die bij je past. Tijdens het consult bespreken we samen de mogelijkheden en bekijken we samen welke methode het beste bij jullie als gezin past. We kiezen voor een aanpak die past bij jouw opvoedstijl en waarbij jij en je kindje zich goed bij voelt.

De meeste gezinnen zien na een paar nachten al een groot verschil. Maar dit is erg afhankelijk van meerdere factoren zoals het temperament van je kindje, de slaaptrainingsmethode en de mate waarin je consistent bent. Ga er dus vanuit dat je minimaal 2 weken consequent het slaapplan moet volgen voor het beste resultaat. Bekijk het op de lange termijn. Je investeert twee weken en je hebt er heel erg lang (slaap)plezier van! 

Als jij twee kinderen tegelijk kan krijgen, kunnen wij ze ook samen in slaap krijgen toch? 🙂 
Ik werk met tweelingen maar elk individu is anders dus krijgen zij beide een aangepast slaapplan op basis van hun eigen behoeft. Soms slapen de kinderen samen op een kamer en bij andere gezinnen juist weer niet. Zo leren zij beide op een andere manier slapen. En dat is helemaal prima. 

In de wereld van kinderslaapcoaches zijn er tegenwoordig veel opleidingen te vinden. 
Ik kwam er al snel achter dat de opleidingen enorm verschillen in kwaliteit, opleidingsuren en methodes. 

Ik kwam uit bij het Family Sleep Institute. Ik heb in totaal 250uren aan opleiding tot certificering, de opleiding is volledig in het Engels en is ‘ Evidence based’. Gebaseerd op feiten en wetenschap. En op HBO-niveau goed aansluitend op mijn Bachelor Verpleegkunde. 

Na certificering (Januari 2022) volgde ik het Post Graduate Mentorship Program. 
En elk jaar behaal ik accreditatiepunten om mijn certificering te behouden. Voor mij de perfecte match! 

Je baby heeft jou (of de fles) dus duidelijk nodig om in slaap te vallen! 
Dit is een slaapassociatie die is aangeleerd en kunnen wij samen weer af gaan leren. Meer weten wat de mogelijkheden zijn? Boek hier je gratis kennismakingsgesprek. 

Let's Talk

Heb je vragen en wil je samen bekijken wat de mogelijkheden zijn om je kindje te laten slapen? 

Boek dan nu een kennismakingsgesprek van 15 minuten om te bekijken of ik jou kan helpen!